Porto-Vecchio

Een heerlijk stadje waar u lekker kunt winkelen, een ijsje halen, een ruim aanbod van restaurants heeft en vanuit het hoge deel van de stad een mooi uitzicht op de baai heeft. Porto-Vecchio is een leuk stadje voor een dagtocht, wandel door de oude binnenstad waar u af en toe de oude stadsmuren ziet, drknk wat op een terras en wandel naar de haven, beneden in de baai. Ten zuiden van de stad liggen de bekende stranden van Palombaggia en Santa GIulia en voor de kust liggen de Iles Cervicales en verder de Lavezzi Eilanden die samen behoren tot een beschermd natuurpark.

Stranden van Porto-Vecchio

De bekendste stranden in deze regio zijn Palombaggia en Stanta Giulia. Heerlijke, goudgele zandstranden waar het het helderblauwe water maar langzaam dieper wordt. Minder bekend maar minstens net zo mooi zijn de stranden van Benedettu, Golfo di Sogno, Tamaricciu en Acciaghju. Uitspreken van die namen is een stuk lastiger... Ten noorden van Porto-Vecchio liggen ook een aantal mooie stranden. Zoals bijvoorbeeld de stranden van Favone, van Saint Cyprien en Cala Rossa.

De bergen rond Porto-Vecchio

Vanuit Porto-Vecchio - en omgeving - maakt u dagtochten in de bergen in het achterland. Als u van de kust wegrijdt, stijgt de weg direct. De cols van het Bavella Massief doemen al op en de bossen van Ospedale zijn niet ver weg. Geniet van de natuur, van de 1900 meter hoge bertoppen, het uitzicht op 900 m. vanuit Ospedale op de zee, de bossen, de bergmeren. Wandel een uur, twee uur of de hele dag... maar kom hier vooral de prachtige Corsicaanse natuur bewonderen.