De Corsica Dream North

De Corsica Dream North route biedt verscheidene bezoekjes aan schilderachtige dorpen, veel watersporten en genoeg tijd om te ontspannen. Vanuit Ajaccio zeilt u naar Sagone of Cargèse, Cala di Palù en Calvi. Het Scandola Nature Reserve is een bloeiend mediterraan paradijs wat de vulkanische activiteit laat zien die Corsica vormde in de oudheid. Capo Rosso en Cargese zijn de laatste stops na een mooie avond en nacht in de baai van Girolata.
De standaard 2-persoonshut biedt genoeg ruimte voor twee, maar u zult niet veel tijd benedendeks doorbrengen, omdat er buiten zoveel moois te zien en doen is.

Dag 1 : Ajaccio

Nadat u met uw vlucht bent aangekomen op het schilderachtige eiland Corsica, wordt u in de middag welkom geheten op het schip dat in de haven van Ajaccio ligt.
Wanneer iedereen aanwezig is, en u gesetteld bent in uw privé hut, vertrekt de boot rond 18.00 uur, richting Sainte Barbe in Ajaccio Bay. Daar zal de vakantie worden ingeluid met een borrel en een diner aan boord.

Day 2 : Ajaccio – Sagone / Cargèse – 4 uur varen

Na het ontbijt wordt er gezeild naar de baai van Sagone of Cargèse (afhankelijk van de weersomstandigheden). Sagone is een klein vissersdorp verborgen in het puntje van een grote baai omringd door een lang wit zandstrand. Een paar mijl verderop ligt het hoger gelegen stadje Cargèse. Deze stad is lang geleden gevestigd als een Griekse kolonie.
U luncht aan boord, waarna u zich kunt vermaken met verschillende watersporten, het dorp kan verkennen of zich heerlijk kunt ontspannen.


Day 3 : Sagone/ Cargèse – Golf van Porto – Girolata – 3 uur varen

Na het ontbijt aan boord, zeilt u langs de ruige kust en bewondert u de hoge kliffen en diepe beekjes. U ontdekt Cala di Palù en haar beroemde stenen totems.
Lunch bij het zogenoemde ‘zwembad’, een kreek omzoomd met prachtige rotsen. Geniet van zwemmen, snorkelen of kajakken. Na de lunch zeilt u naar Les Calanques de Piana met haar enorme grotten, rood, oranje en roze granieten kliffen uitgesleten tot verbazingwekkende rotsformaties die op dieren lijken. Vervolgens vaart u naar de Golf van Porto, een bijzondere baai die staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. U vaart Capo Cenino voorbij, waarna u één van de natuurlijke wonderen van Corsica bereikt: de Golf van Girolata, haar Genuese bastion en vissersdorp.
Aanmeren voor de nacht in de Golf van Girolata.

Dag 4 : Girolata – Calvi – 4 uur varen

Na het ontbijt vaart u naar het Scandola natuurreservaat. Met haar ruige kust, omgeven door riffen en eilandjes, is het beschermde reservaat van Scandola één van de mooiste geologische fenomenen in Corsica. Alleen dag-stops zijn toegestaan in het reservaat, waardoor een tijdelijk bezoek, met dank aan de boot van het reservaat, het mogelijk maakt om dit labyrint van riffen te bezoeken. Snorkelend kunt u onderwaterkliffen en talloze vissen bewonderen.
Geniet van een lekkere lunch in Scandola, gevolgd door een verkoelende duik, waarna u vertrekt naar Calvi. Calvi heeft eeuwenlang onder Genuese bewindvoering gestaan. De kade is nu vol met levendige bars en restaurants. In het centrum kronkelen de smalle straatjes naar de prachtige citadel. Aanmeren voor de nacht in de jachthaven van Calvi.

Dag 5 : Calvi – Golf van La Revallata – Baai van Girolata – 3 uur varen

n de ochtend heeft u genoeg vrije tijd om Calvi te bezoeken, waarna koers wordt gezet naar Golf van La Revellata: zwemmen, relaxen, snorkelen, kajakken.
Na de lunch wordt er gezeild naar Girolata. Ten zuiden van Calvi wordt het landschap ruig, steil en krijgt een helderrood granieten kleur. Zeilend is de beste manier om het natuurreservaat van Scandola en Corsica's prachtige kust te ontdekken. De vulkanische oorsprong van het eiland en wind- en watererosie creëerden adembenemende landschappen: steile kliffen, rode rotsen met bijzondere vormen, verlaten beekjes.
Verder zuidwaarts ontdekt u Girolata, een klein vissersdorp en één van de laatste plekjes aan de kust dat onbereikbaar is over land, maar wel bewoond is. Girolata geeft een droomachtige indruk met het levendige rood van de omliggende rotsen. Een klein stukje kiezelstrand en een paar huizen worden gedomineerd door een statige uitkijktoren, in de zeventiende eeuw gebouwd door de Genuezen in de vorm van een klein kasteel met uitzicht op de baai.
Zwem, snorkel en kajak naar hartenlust. Overnacht in Cala Muretta of in Cala Vecchia.

Day 6 : Baai van Girolata – Capo Rosso – Cala Di Palù – Sagone / Cargèse – 3 uur varen

Nogmaals wordt Capo Rosso en haar talrijke uitkijktorens aangedaan, om zo de bezienswaardigheden die niet gezien zijn tijdens de eerste stop, te bezoeken. Vervolgens wordt er gevaren naar Cargèse, een typische haven die een beroemde mediterrane badplaats werd. Haar geschiedenis wordt gemarkeerd door de nederzetting van de Griekse kolonie in de zeventiende eeuw.
Zwem, snorkel en kajak naar hartenlust. Overnacht in Cargèse

Dag 7 : Baai van Sagone – Baai van Ajaccio – 4 uur varen

In de ochtend zeil je naar de baai van Sagone voor een heerlijke laatste lunch, daarna wordt er koers gezet naar de thuishaven Ajaccio.
''s Middags is er nog tijd om de stad Ajaccio te bezichtigen: Napoleon Bonaparte is hier geboren, geniet van de ontspannen sfeer en de vele cafés, restaurants en winkels. Wandel door de smalle straatjes en geniet van de levendige boulevard van de haven.

Dag 8 : Ontschepen

Om 09.00 uur na het ontbijt is de zeilvakantie helaas alweer voorbij en is het tijd om het schip te verlaten.

Wat is het voorbij gevlogen!
Leuk om de vakantie te verlengen in een bijzonder hotelletje, om Corsica ook vanaf het land te kunnen ontdekken.

Deze reis is een Cabin Charter. Wat is dat nu precies?

Deze manier van een zeiljacht huren zorgt voor de ideale zeilvakantie. Het is absoluut geschikt voor iedereen, zeker ook als u zelf niet weet hoe een jacht te besturen. Ontspan, kom volledig tot rust en ervaar het leven aan boord van een bemand luxe jacht. Elk gezinslid zal intens genieten van hun persoonlijke ervaring aan boord van één van onze Cabin Charters.

Huur een hut met uw eigen badkamer, net als op een cruiseschip. In plaats van duizend nieuwe kennissen, ontmoet u slechts een handvol nieuwe vrienden. Laat het zeilen over aan onze professionele schipper, terwijl de chef-kok de heerlijkste maaltijden bereidt van verse, lokale producten. Soms vangt onze bemanning zelfs verse tonijn of Mahi-Mahi vanaf de catamaran!

Laat de beslommeringen van alledag achter u en kies voor een meer ontspannen tempo: volg het ritme van de zee en tropische passaatwinden. De geringe diepgang van de catamarans maakt het mogelijk om te ankeren en te gaan snorkelen op de mooiste privé plekjes, waar de grote cruiseschepen alleen maar van kunnen dromen om te delen met hun passagiers.

Het schip: de Lagoon 620

Type: Catamaran
Indeling: 6 Hutten / 6 Natte cel(len)
12 passagiers

Wat is er inclusief en wat niet?

Inbegrepen in de prijs:

• Accommodatie in Standaard tweepersoonshut met privé
badkamer (airconditioning in gebruik van 08.00 uur tot 22.00 uur)
• Volpension (ontbijt, lunch, diner)
• Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
• Bemanning: 3 personen (schipper, matroos, hostess/ kok)
• 2 sets beddengoed, handdoeken en strandlakens per persoon per week
• Brandstof en water voor het jacht
• Verzekering van het jacht en de passagiers
• watersport aan boord: snorkel-uitrusting, zee kajak

Niet inbegrepen in de prijs:

• Vliegreis
• Transfer luchthaven – basis – luchthaven
• Extra drankjes, frisdranken en alcoholische dranken die niet
inbegrepen zijn in het volpension
• Cash box (verplicht): € 150 per persoon, ter plaatse met contact
geld te voldoen. Dit geld wordt o.a. gebruikt voor:
- Aangepaste belastingen
- Nationale parktarieven
- Toeristenbelastingen en landingsrechten op het eiland
- Aanlegkosten

  Wat kost deze mooie zeilvakantie?

  De prijs per persoon voor 2018

  Vertrek:

  30 juni € 1.650
  21 juli € 1.730
  11 aug € 2.165
  01 sept € 1.445

  Cruises combinatiekorting:
  ● 10% op de tweede cruise bij het combineren van de Noord en Zuid route.

  Beschikbaarheid en tarieven zijn altijd onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen. Routes kunnen wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, om technische redenen of vanwege weersomstandigheden.

  Wat zit er bij in en wat niet!!

  Inbegrepen in de prijs:

  • Accommodatie in Standaard tweepersoonshut met privé
  badkamer (airconditioning in gebruik van 08.00 uur tot 22.00 uur)
  • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
  • Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
  • Bemanning: 3 personen (schipper, matroos, hostess/ kok)
  • 2 sets beddengoed, handdoeken en badlaken per persoon per week
  • Brandstof en water voor het jacht
  • Verzekering van het jacht en de passagiers
  • watersport aan boord: snorkel-uitrusting, zee kajak

  Niet inbegrepen in de prijs:

  • Vliegreis
  • Transfer luchthaven – basis – luchthaven
  • Extra drankjes, frisdranken en alcoholische dranken die niet
  inbegrepen zijn in het volpension
  • Cash box (verplicht): € 150 per persoon, ter plaatse met contact
  geld te voldoen

  Annuleringsvoorwaarden

  ● + 90 dagen vóór inscheping: 25%
  ● 89 - 60 dagen vóór inscheping: 50%
  ● 59 - 30 dagen vóór inscheping: 75%
  ● 29 dagen en minder voor het inschepen: 100%

  Beoordelingen van onze klanten over