• u palazzu corse

Waarom naar Hôtel U Palazzu

Charmant hotel in het binnenland
Voormalige herenhuis
Authentiek maar van deze tijd

Schattig hotel in voormalig herenhuis

Het contrast kan niet groter zijn. Vanuit de kust - met helderblauw water en goudgeel zand - rijden we de bergen in, richting de oude hoofdstad van Corsica, Corte. Het landschap verandert snel in bossen, valleien en hoge bergtoppen. Jazeker, op Corsica kan soms in de wintermaanden zelfs geskied worden. We zijn op weg naar het kleine bergdorpje Venaco. Om op bezoek te gaan bij Hotel U Palazzu.

Charmant met authentieke details

Hotel U Palazzu is een charmant hotel in een voormalig herenhuis. Het geheel is stijlvol gerestaureerd. Men heeft ervoor gezorgd dat de meeste authentieke elementen, zoals de vloeren en deuren, bewaard zijn gebleven. De kamers zelf zijn opgeknapt maar hebben hun authentieke karakter behouden. Past goed bij een berghotel. De badkamers en bedden zijn wel van deze tijd, evenals airco en flatscreen TV.

Algemeen Hotel U Palazzu

Hotel U Palazzu ligt in het centrum van het bergdorpje Venaco en heeft 13 kamers. Het hotel heeft 3 verdiepingen en geen lift. Het voormalige herenhuis is geheel gerenoveerd met behoud van authentieke elementen zoals de statige marmeren trap en de houten vloeren in de gang. Alle kamers hebben airconditioning, flatscreen TV en dubbele beglazing.

Faciliteiten

• Loungekamer met klassieke fauteuils
• Eigen onoverdekte parking naast het hotel
• WIFI
• Airconditioning

Alle kamers op een rij

2-persoonskamer
Er is een 2 persoonsbed van 140 x 190 m. en een moderne badkamer met douche, wastafel, haardroger en toilet.

Familiekamer
Er is een familiekamer voor 3 en een voor 4 personen: ruimte met 2 kamers met 2-persoonsbed en in het midden de badkamer met douche, toilet en wastafel. Bij beide bedden flatscreen TV.

Verzorging

U verblijft bij Hôtel U Palazzu op basis van logies of logies-ontbijt.
Beschikbaar
 € Vol
Aanbieding op aanvraag
Op aanvraag
Aanbieding
Info reserveringen zomer 2021 - COVID-19
Omdat het lang onduidelijk was of we wel op reis konden gaan, hebben veel Fransen besloten om deze zomer in eigen land op vakantie te gaan. En ook naar Corsica. Dat betekent dat veel accommodaties in juli en augustus al vol zitten. Daarom zijn alle reizen naar Corsica voor deze zomer op aanvraag.

Dagelijks aankomst v.a. 16.00 uur en dagelijks vertrek tot 10.00 uur.

Inclusief

• Overnachting op basis van logies of logies-ontbijt
• Parking

Exclusief

• Toeristenbelasting, ca. € 1,50 p.p.p.d

Annuleringsvoorwaarden Hôtel U Palazzu

Indien een dienst/reis wordt geannuleerd zijn voor elke cliënt naast de verschuldigde reserveringskosten, het calamiteitenfonds en premie(s) voor de via Het Frankrijk Huis afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering, de annuleringsvoorwaarden van de leverancier, zoals hieronder vermeld, van toepassing:
• Bij annulering tot 48 uur van vertrek/aankomst/aanvang van de dienst: geen kosten
• Bij annulering vanaf 48 uur (inclusief) tot en met de dag van vertrek/aankomst/aanvang van de dienst of later: de eerste nacht wordt in rekening gebracht

Actueel weer in Venaco

Météo Venaco © meteocity.com

Corte en de bergen van Corsica

Het spectaculaire berglandschap rond de oude hoofdstad Corte is zo anders als de kustlijn die u wellicht tot nu toe gewend was. Vanaf de kust stijgt de weg snel en voert het u de bergen in waarvan de Monte Cinto de hoogste top is op Corsica ( 2706 m.). Het binnenland van Corsica is ruig, indrukwekkend en groen. Een heerlijk wandelgebied vol met wandelroutes (de GR20 over het hele eiland is de bekendste), bergmeren zoals het Lac de Melo en bossen (zoals het Foret de Ospedale).

Corte was vroeger hoofdstad van het eiland en hier begon ooit het Corsicaanse nationalisme onder Pascal Paoli. Zijn standbeeld staat op het plein in Corte. NIet ver vn het interessante Corsica Museum. Tegenwoordig is Corte ook een gezellige studentenstad, heel gezellig. Bezoek in ieder geval de Citadelle, de Belvedere, het Corsics Museum en de valleien van Restonica (het riviertje) en Tavignano.