• hotel-u-castellu-corsica
  • hotel-u-castellu-corsica
  • hotel-u-castellu-corsica
  • hotel-u-castellu-corsica
  • hotel-u-castellu-corsica
  • u castellu corsica

Waarom naar Hotel U Castellu

Parijs-achtig hotel in bergen Corsica
Wandelmogelijkheden vanaf hotel
Charmant hotel tijdens uw rondreis Corsica
Niet ver van oude hoofdstad Corte

Romantisch hotelletje met Parijs tintje

Midden in de bossen van Vizzavone, vinden we een prachtig statig gebouw, perfect getransformeerd tot een romantisch adresje. Hotel U Castellu doet ons denken aan een oud Parijs hotel. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar Philippe en directeur Jean Paul. Vol trots tonen ze ons het hotel, met de charmante kamers en uitstekende badkamers.

Direct het bos in

Wat ons buiten opvalt is het bospad direct achter het hotel. Als u van wandelen en natuur houdt, dan zit u hier op het juiste adres. Er is ruime keuze uit wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraad. Probeer eens de wandeling naar de Cascade des Anglais (ca. 45-60 minuten wandelen). Het hotel geeft graag tekst en uitleg over deze wandelroutes (maar wel in het Frans, want het Engels is nog ‘very difficult’).

In Corsicaanse, muzikale sferen

Als u op Corsica bent, is een bezoek aan één van de vele koren iets dat u niet mag missen (vinden wij). De indrukwekkende klanken van een Corsicaans koor brengen u zeker in Corsicaanse - hogere - sferen. In de zomermaanden wordt er in U Castellu 2 keer per week Corsicaanse muziek ten gehore gebracht. Onderstaand een voorproefje.

Prettig is ook het buitenterras, voor lunch en diner, mét gasverwarmers! En dat is geen overbodige luxe hier want u zit hier op 1000 meter hoog, dus het kan zomaar fris worden ’s avonds.

Video met typische Corsicaanse zang. Video geeft bovendien mooi beeld van Corsica.

Algemeen Hotel U Castellu

U Castellu heeft in totaal 10 kamers en 1 chaletje voor 2 personen en bovendien een restaurant voor lunch en diner, binnen of buiten (bistrotafels met gasverwarmers) midden in het bos.

Alle kamers hebben de oude houten vloeren met carpetten, prachtige authentieke deuren, hal met zwart/witte betegeling. Daardoor voelt het als een Parijs etablissement. Er is geen airconditioning, want het ligt hier op 1000 mtr hoogte dus het koelt voldoende af ’s avonds. Er zijn twee tuinkamers op de begane grond. Deze zijn qua inrichting gelijk aan de andere kamers maar dan met plavuizen vloeren en een buitendeur.

Faciliteiten

• Restaurant voor lunch en diner
• Buitenterras met gasverwarmers
• Parkeergelegenheid (onoverdekt)

Alle kamers op een rij

2-persoonskamer
Charmant ingericht kamer met een 2-persoonsbed (140 x 190 m.), een badkamer met douche, haardroger, wastafel en toilet. Frans balkonnetje met uitzicht op bos.
NBDe 2-persoonskamer in Chalet U Palatinu heeft dezelfde indeling, zonder balkon.

3-persoonskamer
Charmant ingericht kamer met een 2-persoonsbed (140 x 190 m.) en een extra 1-persoonsbed, een badkamer met douche, haardroger, wastafel en toilet. Frans balkonnetje met uitzicht op bos.

Verzorging

U verblijft bij Hôtel U Castellu op basis van logies of logies-ontbijt.
Beschikbaar
 € Vol
Aanbieding op aanvraag
Op aanvraag
Aanbieding
Dagelijks aankomst v.a. 15.00 uur en dagelijks vertrek vóór 10.00 uur
Tarieven in € per persoon per gekozen aantal nachten en bezetting kamers

Inclusief

• Verblijf op basis van logies-ontbijt
• Gratis parking
• Toeristenbelasting

Exclusief

Optioneel:
• Ontbijt: € 10,- per persoon per dag
• Huisdieren zijn niet toegestaan

Annuleringsvoorwaarden Hôtel U Castellu

Indien een dienst/reis wordt geannuleerd zijn voor elke cliënt naast de verschuldigde reserveringskosten, het calamiteitenfonds en premie(s) voor de via Het Frankrijk Huis afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering, de annuleringsvoorwaarden van de leverancier, zoals hieronder vermeld, van toepassing:
• Bij annulering tot 48 uur van vertrek/aankomst/aanvang van de dienst: geen kosten
• Bij annulering vanaf 48 uur (inclusief) tot en met de dag van vertrek/aankomst/aanvang van de dienst of later: de eerste nacht wordt in rekening gebracht

Corte en de bergen van Corsica

Het spectaculaire berglandschap rond de oude hoofdstad Corte is zo anders als de kustlijn die u wellicht tot nu toe gewend was. Vanaf de kust stijgt de weg snel en voert het u de bergen in waarvan de Monte Cinto de hoogste top is op Corsica ( 2706 m.). Het binnenland van Corsica is ruig, indrukwekkend en groen. Een heerlijk wandelgebied vol met wandelroutes (de GR20 over het hele eiland is de bekendste), bergmeren zoals het Lac de Melo en bossen (zoals het Foret de Ospedale).

Corte was vroeger hoofdstad van het eiland en hier begon ooit het Corsicaanse nationalisme onder Pascal Paoli. Zijn standbeeld staat op het plein in Corte. NIet ver vn het interessante Corsica Museum. Tegenwoordig is Corte ook een gezellige studentenstad, heel gezellig. Bezoek in ieder geval de Citadelle, de Belvedere, het Corsics Museum en de valleien van Restonica (het riviertje) en Tavignano.